Tamron kondigt twee objectieven met ingebouwde beeldstabilisatie aan. De Tamron 85mm f/1.8 is een lichtsterke portretlens, de SP 90mm f/2.8 is een verbeterde versie van Tamrons klassieke macro-objectief.

Tamron kondigt twee objectieven met ingebouwde beeldstabilisatie aan. De Tamron 85mm f/1.8 is een lichtsterke portretlens, de SP 90mm f/2.8 is een verbeterde versie van Tamrons klassieke macro-objectief.

De macro-lens heet voluit SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD (Model F017) en levert volgens Tamron hetzelfde scheidend vermogen en zachte achtergrondonscherpte als zijn voorganger. De VC-beeldstabilisatie compenseert bewegingen tijdens het fotograferen. De USD (Ultra Silent Drive) focusmotor zorgt voor een snelle scherpstelling . Het objectief is water- en stofdicht, en het voorste lenselement heeft een vuilafstotende fluorcoating

Advertentie

De SP 85mm F/1.8 Di VC USD (Model F016) is een lichtsterke portretlens voor full-frame camera's, en de eerste 85mm met ingebouwde beeldstabilisatie. Deze moet sluitertijden van 3,5 stops langer mogelijk maken. Het objectief produceert een aantrekkelijke achtergrondonscherpte die de aandacht vestigt op het hoofdonderwerp. Ook dit objectief is bescherm tegen het indringen van vocht en stof, en afgewerkt met een vuilafstotende fluorcoating.

De SP 90mm komt in februari uit met Canon- of Nikonvatting; een Sony-versie wordt later verwacht. De SP 85mm komt later dit jaar met vatting voor Canon, Nikon en Sony.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/08/145189_tamron01.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/08/145189_tamron02.jpg” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.