Samen met de X-Pro2 stelt Fujifilm de X70 voor, een compactcamera met een 16 megapixelsensor in APS-C formaat en vaste Fujinon 18.5mm F2.8 lens.

Samen met de X-Pro2 stelt Fujifilm de X70 voor, een compactcamera met een 16 megapixelsensor in APS-C formaat en vaste Fujinon 18.5mm F2.8 lens.

De X70 kan je beschouwen als een verkleinde versie van de X100 – hij is amper groter dan de X30 compactcamera van Fujifilm. Als premium compactcamera bevat de X70 een X-Trans CMOS II sensor in APS-C formaat met 16 megapixel, en een Fujinon 18.5mm F2.8 lens (equivalent 28mm in kleinbeeldformaat). Het is de eerste X-camera met aanraakscherm, dat ondermeer gebruikt kan worden om het focuspunt te kiezen.

De hybride zoeker van de X100 is in de afslankoperatie helaas gesneuveld, maar er is als optie wel een optische zoeker te koop die op de flitsschoen past. De X70 heeft een zoomring en diafragmaring op de lens, en instelwieltjes voor sluitertijd en belichtingscompensatie.

De sluiter gaat tot 1/4.000 seconde, met een elektronische sluiter tot 1/32.000. Het AF-systeem gebruikt 49 (single) dan wel 77 (zone/tracking) AF-punten. Hij bevat de vertrouwde filmsimulaties; de Acros-simulatie van de nieuwe X-Pro2 ontbreekt helaas.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.