De Fujinon 16-55 mm F2,8 is een bijna perfect allround objectief, met een beeldkwaliteit die je in de regel alleen bereikt met vaste brandpunten.

De Fujinon 16-55 mm F2,8 is een bijna perfect allround objectief, met een beeldkwaliteit die je in de regel alleen bereikt met vaste brandpunten.

Het objectief tekent uitzonderlijk scherp op alle brandpuntsafstanden en diafragmawaarden, met bijzonder weinig vertekening, chromatische aberratie en vignettering. De autofocus werkt erg snel, vrijwel geruisloos en keer op keer nauwkeurig. De 16-55mm is een groot en zwaar objectief, met een weerbestendige bouwkwaliteit die aansluit bij die van de robuust uitgevoerde Fujifilm X-T1. Het enige wat ontbreekt is beeldstabilisatie, maar de buitengewone beeldkwaliteit maakt dit gemis ruimschoots goed.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2015-2016. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2015/32/144355_fujifilm-fujinon-xf-16-55mm-f2.8-r-lm-wr.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2015/32/144355_fujifilm-fujinon-xf-16-55mm-f2.8-r-lm-wr-net.png” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.