Bij uitgeverij Focal Press verscheen de zesde editie van Exploring Color Photography: From Film to Pixels. Dit boek van fotograaf en wetenschapper Robert Hirsch geldt als de bijbel over kleurenfotografie.

Bij uitgeverij Focal Press verscheen de zesde editie van Exploring Color Photography: From Film to Pixels. Dit boek van fotograaf en wetenschapper Robert Hirsch geldt als de bijbel over kleurenfotografie.

Exploring Color Photography richt zich tot fotografen die inzicht willen krijgen in de theorie van kleur en kleurfotografie, en met de opgedane kennis aan de slag willen gaan om hun kleurfotografie te verbeteren.

Het boek komt gezapig op gang, met een inleiding over kleurtheorie en kleurwaarneming, een beknopte geschiedenis van kleurfotografie, de basis van correct belichting, en het gebruik van verschillende lichtbronnen, kleurtemperatuur en kleurfilters. Die basiskennis wordt vanaf het vierde hoofdstuk ingezet voor creatieve toepassingen. Je leert kleur te gebruiken om een sfeer over te brengen en om je compositie te ondersteunen, en verwerft inzicht over de interactie van kleur, beweging, ruimte en tijd. Dat klinkt misschien wat vaag, maar Hirsch illustreert zijn betoog met honderden beelden van bekende en minder bekende fotografen om te analyseren hoe zij kleur gebruiken. Het boek bevat ook tientallen opdrachten die je stimuleren om de mogelijkheden van kleur te verkennen. Hirsch behandelt ook de analoge en digitale workflow van input tot de verschillende manieren om kleurenfoto's te (laten) printen.

Het boek is een boeiende mix van theoretische achtergrond, praktische informatie en uitdagende opdrachten en is een waardevol naslagwerk. Het veronderstelt wel een goede kennis van het Engels. 

ISBN 9780415730952,  50 euro

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2015/17/143451_ecp-305×399.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2015/17/143451_duhauron1877.jpg” caption=”||Dit zicht op de stad Agen, in 1877 gemaakt door Louis Ducos du Hauron, is een van de oudste kleurenfoto’s.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.