Samsung stelt op Photokina de NX1 voor. Een compacte systeemcamera met een nieuwe 28 megapixelsensor, een snel autofocussysteem en een verbluffende seriesnelheid van 15 beelden per seconde.

Samsung stelt op Photokina de NX1 voor. Een compacte systeemcamera met een nieuwe 28 megapixelsensor, een snel autofocussysteem en een verbluffende seriesnelheid van 15 beelden per seconde.

Met de NX1 wil Samsung komaf maken met het idee dat compacte systeemcamera's op het vlak van prestaties moeten onderdoen voor reflexcamera's. De NX1 is daarvoor uitgerust met het nieuwe NX AF-Systeem III van Samsung en bevat 205 fasedetectie-AF-punten op de beeldsensor.

Het AF-systeem stelt volgens Samsung in 55 milliseconden scherp. In continumodus kun je mét aufofocus 15 beelden per seconde vastleggen. Een andere troef van de NX1 is de slimme nieuwe Samsung Auto Shot-functie (SAS). Deze functie voorspelt nauwkeurig op welk moment de foto moet worden genomen – bijvoorbeeld nét het moment waarop een voetballer de bal raakt bij het nemen van een strafschop.

De 28 megapixel APS-C BSI CMOS-sensor en de  krachtige DRIMe V-beeldprocessor van de NX1 moeten zorgen voor een superieure kleurweergave en ruisonderdrukking. De camera filmt in 4K UHD zonder dat daarvoor extra uitrusting nodig is. De NX1 ondersteunt ook het gebruik van fase-AF tijdens het opnemen van videobeelden.

De NX1 kreeg een XGA oledzoeker met 2,36 miljoen dots met een vertraging van slechts 0,005 seconden. De EVF geeft daardoor de scène voor de lens bijna in realtime weer. Aan de achterzijde zit een aanraakgevoelig 3,0 inch FVGA superamoledscherm. De NX1 is voorzien van wifi en kan filmpjes in 4K streamen naar een UHD-televisie. De NX1 is ook de eerste compacte systeemcamera ter wereld met bluetooth.

Met de NX1 komt een nieuwe 50-150mm f/2.8 S ED OIS-lens uit, met een bereik van 77-231 mm in fullframe-equivalent. De Samsung NX1 zal beschikbaar zijn vanaf eind oktober met een adviesprijs van 1.499 euro.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/38/139168_nx1lifestyleimage3.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/38/139168_mainnx1with50-150mm2.jpg” caption=”De NX1 is de snelste systeemcamera en geeft met 15 fps ook reflexcamera’s het nakijken.||De NX1 bevat een aanraakgevoelig, uitklapbaar scherm”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.