De hoofdredacteurs van de EISA-magazines, waaronder Shoot, hebben de beste camera's en toebehoren van het jaar bekroond. Bekijk hier alle winnaars.

De hoofdredacteurs van de EISA-magazines, waaronder Shoot, hebben de beste camera's en toebehoren van het jaar bekroond.

EISA is een vereniging van vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit negentien Europese landen. De felbegeerde EISA Awards worden toegekend op basis van grondige tests in deze kwaliteitsbladen.

Per land wordt bij EISA slechts één magazine toegelaten tot één van de vijf expertgroepen: photo, video, audio & home theater, in-car electronics en mobile devices.

Advertentie

Sinds 2011 is Shoot lid van de foto-expertgroep. Shoot werd als lid aanvaard wegens de kwaliteit van onze praktijkgebaseerde tests van de nieuwste digitale camera's, lenzen en accessoires.

De toekenning
In juni van elk jaar komen de hoofdredacteurs van de EISA-bladen samen om de awards toe te kennen. Dit jaar was dat in Athene. Om genomineerd te worden, moeten producten getest zijn door minstens vijf magazines.

Tijdens de juryberaadslaging worden testresultaten en ervaringen vergeleken, en discussiëren de hoofdredacteuren stevig over de verdiensten en mindere punten van de genomineerde toestellen. Zo komen we tot een lijst met de beste producten van het afgelopen jaar, die dus gebaseerd is op onafhankelijke tests door experts uit heel Europa.

Bekijk hieronder de winnaars in alle fotografiecategorieën. Helemaal onderaan vind je een lijst van de winnaars in de overige elektronica-rubrieken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.