De Olympus E-M10 verenigt alle goede eigenschappen die de OM-D-serie zo succesvol hebben gemaakt in een compactere body én voor een lagere prijs.

De Olympus OM-D E-M10 verenigt alle goede eigenschappen die de OM-D-serie zo succesvol hebben gemaakt in een compactere body én voor een lagere prijs.

De E-M10 bezit een body in een magnesiumlegering met een uitstekende elektronische zoeker (1,44 miljoen beeldpunten en een verversingssnelheid van 120x per seconde) plus een verstelbaar lcd-scherm met een groot aantal opties voor aanraakbediening, waaronder scherpstelling, belichting en opnames maken.

De E-M10 is bovendien snel: de ontspanvertraging bedraagt slechts 0,062 seconde en bij serieopnames haalt hij 8 beelden per seconde, zelfs in raw + jpeg (hoogste kwaliteit). De AF behoort tot de snelste van alle systeemcamera’s, en bij handmatige scherpstelling beschik je over de optie focus peaking. Met full HD-video en wifi aan boord behoort de E-M10 tot de systeemcamera’s die de meeste waar voor hun geld bieden.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2014-2015. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/32/138378_olympusomdem10.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/32/138378_logoolympusomdem10.png” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.