Meer dan enige andere digitale camera belichaamt de Fujifilm X-T1 de analoge spiegelreflexbeleving.

Meer dan enige andere digitale camera belichaamt de Fujifilm X-T1 de analoge spiegelreflexbeleving.

Zijn retrostyling, met een traditioneel palet aan instelwieltjes en knoppen, spreekt tot de verbeelding. Maar het zijn de prestaties en de beeldkwaliteit die hem tot een Award-winnaar maken.

De X-Trans CMOS II-sensor heeft zich in de praktijk bewezen en levert een uitmuntende beeldkwaliteit, zelfs bij hoge ISO-waarden. De grote elektronische zoeker met een hoge resolutie is een van de beste op de markt, en op het algehele prestatieniveau – van de snelheid waarmee wordt scherpgesteld en gefotografeerd tot de wififunctie – valt moeilijk iets aan te merken. Dit allemaal in een lichte en compacte, maar toch robuuste en weerbestendige body van magnesiumlegering, wat de X-T1 een terechte winnaar maakt.

Lees hier de Shoot-test van deze camera.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2014-2015. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/32/138399_fujifilmxt1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/32/138399_logofujifilmxt1.png” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.