Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Als pionier op het gebied van de ‘reiscompactcamera’ is het niet verrassend dat Panasonic met de Lumix TZ60 nog altijd het klassement aanvoert.

Deze laatste loot aan de reiscompactstam onderscheidt zich van zijn voorgangers door een elektronische zoeker, een raw-optie, uitgebreide videomogelijkheden plus een nieuw 30x Leica DC Vario-Elmarit-zoomobjectief met een bereik van omgerekend 24 tot 720 mm en een lichtsterkte van f/3,3 tot f/6,4.

Dankzij de verbeterde hybride optische beeldstabilisatie voor video corrigeert de TZ60 camerabewegingen in vijf richtingen, zodat je zelfs met lange brandpuntsafstanden uit de hand kunt fotograferen en filmen. Daarenboven heeft de TZ60 voor de globetrotter, naast wificonnectiviteit met een simpele NFC-set-up, ook gps in z’n bagage.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2014-2015. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/32/138402_panasoniclumixdmctz60.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/32/138402_logopanasoniclumixdmctz60.png” caption=”||”]Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.