De Fujinon XF 56 mm F1,2 R is een lichtsterk, kort teleobjectief dat zelfs op volle opening vlijmscherpe foto's produceert met een fraaie, romige achtergrondonscherpte.

De Fujinon XF 56 mm F1,2 R is een lichtsterk, kort teleobjectief dat zelfs op volle opening vlijmscherpe foto’s produceert met een fraaie, romige achtergrondonscherpte. Zodoende is dit het ideale objectief voor portretfotografie.

Dankzij twee elementen van ED-glas (Extra-low Dispersion) wordt de chromatische aberratie prima in toom gehouden, zodat die vrijwel nooit zichtbaar is. Dit is een klassiek gelijnd en solide gebouwd objectief dat verder over een fysieke diafragmaring beschikt, in lijn met de traditionele instelwieltjes op de in retrostijl uitgevoerde Fujifilm X-camera’s.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2014-2015. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/33/138486_fujinonxf56mmf12r.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/33/138486_logofujinonxf56mmf12r.png” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.