Het nieuwste Manfrotto-statief is de meest recente versie van de befaamde 055-serie, en voegt een aantal praktische vernieuwingen toe.

De Manfrotto MT055CXPRO4 is de meest recente versie van de befaamde 055-serie en voegt een aantal praktische vernieuwingen toe.

De Quick Power Lock (QPL) zet de vergrendeling van de poten extra kracht bij, waardoor de stijfheid van het statief wordt vergroot terwijl de belastbaarheid toeneemt tot maximaal negen kilo. Doordat dit systeem met één hand ontgrendeld kan worden, is het statief sneller op te zetten en comfortabeler te bedienen.

De nieuwe horizontale middenkolom stelt, in combinatie met de vier verschillende poothoeken, gebruikers in staat om simpel andere cameraposities te kiezen zonder de kop te verwijderen.

Tot slot opent de nieuwe Easy Link-aansluiting de deur naar extra mogelijkheden doordat lampen, reflectieschermen of andere accessoires aan het statief bevestigd kunnen worden.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2014-2015. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/33/138529_manfrottomt055cxpro4.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/33/138529_logomanfrottomt055cxpro4.png” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.