De tweede generatie van dit kleine cameraatje stuwt Canons vernieuwende concept naar nieuwe hoogten op.

De tweede generatie van dit cameraatje stuwt Canons vernieuwende concept naar nieuwe hoogten op.

De Legria mini X heeft vele talenten in huis: het roterende aanraakscherm is ideaal voor video-selfies, dankzij de verstelbare standaard kan deze camcorder op bijna iedere ondergrond worden neergezet, en het ultragroothoekobjectief met een beeldhoek van 170 graden legt alle actie vast.

Canons lichtsterke objectief (f/2,8) en de 1/2,3 inch CMOS-sensor met 12,8 megapixel leggen full HD-video (25p of 50i) vast in zowel mp4- als AVCHD-formaat. Daarbij registreert hij ongecomprimeerd LPCM-stereogeluid met de ingebouwde microfoon. Er zijn legio aansluitingen voorhanden, waaronder een 3,5 mm mini-jack voor een externe microfoon, een hoofdtelefoonplug en mini-HDMI, mini-USB en wifi voor eenvoudige bestandsoverdracht.

Advertentie

Daarbij kan de Legria mini X met wifi ook draadloos vanaf een smartphone of tablet worden bediend. Door zijn grote flexibiliteit is dit een ideale metgezel voor je dagelijkse avonturen.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2014-2015. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/33/138530_canon-legria-mini-x-net.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/33/138530_logocanon-legria-mini-x-net.png” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.