De schakeringen van blauw trokken als eerste mijn aandacht toen ik deze foto bekeek. Ze zijn krachtig en aantrekkelijk.

De schakeringen van blauw trokken als eerste mijn aandacht toen ik deze foto bekeek. Ze zijn krachtig en aantrekkelijk.

Ik hou van de manier waarop de fotografe de drie rotsformaties gebruikt om ons oog van linksonder naar rechtsboven te leiden.

Er is heel wat lucht in deze foto; maar de helderheid van de wolken leidt de aandacht af van van de texturen en kleuren in de onderste helft. Probeer eens een panoramische uitsnede met minder lucht; ik heb er een gemaakt met beeldverhouding 12:6 (zie extra beeld hieronder).

(Nikon D700, f/6,3, 30 sec., 38 mm)

De Engelse fotograaf Damien Demolder was tot voor kort hoofdredacteur van het magazine Amateur Photographer.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

 

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/32/138408_webconnyvankordelaar.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/32/138408_webconnyvankordelaarcrop.jpg” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.