Scherven brengen geluk, en dat is zeker het geval voor deze foto.

Scherven brengen geluk, en dat is zeker het geval voor deze foto. Door scherp te stellen op het gebarsten glas wordt de scène erachter heel abstract. Mijn oog wordt wel meteen naar de witte plek linksboven getrokken. Probeer eens om die met het Burn-gereedschap in Photoshop wat donkerder te maken. Ik heb zelf een vierkante uitsnede geprobeerd. Wat je daarin verliest aan symmetrie win je aan dynamiek. 

(Canon EOS 5D, f/4, 1/100, 50 mm)

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/12/135570_brokenglass.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/12/135570_brokenglasscrop.jpg” caption=”Broken Glass – ingezonden door Eric Decoster||Broken Glass – gecropte versie”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.