Panasonic brengt in februari de langverwachte Leica DG Noctiron 42.5mm f/1.2 lens uit. Dit objectief voor Micro Four Thirds camera's is vergelijkbaar met een 85mm objectief op een full-framecamera.

Panasonic brengt in februari de langverwachte Leica DG Noctiron 42.5mm f/1.2 lens uit. Dit objectief voor Micro Four Thirds camera's is vergelijkbaar met een 85mm objectief op een full-framecamera, en is vooral bedoeld voor portretten en voor fotografie bij weinig licht – waar de ingebouwde beeldstabilisatie van pas zal komen.

Het is op dit moment de meest lichtsterke lens voor het Micro Four Thirds systeem. Een diafragma met negen afgeronde lamellen zorgt voor een mooie achtergrondonscherpte; je kan het diafragma per één derde stop instellen via een ring op de lens. Het objectief krijgt een richtprijs van 1.499 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.