In Shoot vind je vele cameratests. In dit overzicht tonen we je vijf essentiële systeemcamera's van 2013.

In Shoot las je ook dit jaar weer een heleboel cameratests. Uit al deze reviews hebben we al de belangrijkste spiegelreflexcamera's voor je gebundeld. Hieronder hebben we vijf essentiële systeemcamera's van 2013 gekozen.

De systeemcamera – een klein handzaam toestel waarbij je toch lenzen kunt verwisselen – laat zich steeds meer gelden als serieus alternatief voor de meer traditionele digitale spiegelreflexcamera.

De ontwikkeling van deze toestellen gaat zeer snel. Dit jaar zagen we bijvoorbeeld de eerste systeemcamera met een beeldsensor in fullframeformaat, de Sony Alpha A7.

De combinatie van goede beeldkwaliteit en jaszakformaat van de systeemcamera is erg aanlokkelijk. Tel daarbij op het trendy design van veel toestellen, en je hebt een winnaar.

Hieronder vind je de beste systeemcamera's van 2013, die we aan uitgebreide tests hebben onderworpen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.