De opvolger van de X-E1, een compacte systeemcamera die Fujifilm eind 2012 introduceerde, bevat een nieuwere sensor en een beter autofocussysteem.

Fujifilm stelt de X-E2 voor. Deze opvolger van de X-E1, een compacte systeemcamera die Fujifilm eind 2012 introduceerde, bevat een nieuwere sensor en een beter autofocussysteem.

De Fujifilm X-E2 neemt veel kenmerken en mogelijkheden van zijn voorganger X-E1 over, maar is volgens Fujfilm op meer dan 60 punten verbeterd. De X-E2 is bijvoorbeeld uitgerust met een X-Trans CMOS beeldsensor van de tweede generatie. Deze gebruikt het unieke kleurfilterpatroon dat de standaard Bayer-kleurfilter vervangt.

Het aufofocussysteem in de X-E2 is een hybride dat naargelang het onderwerp en de situatie wisselt tussen snelle fasedetectie en accurate contrastdetectie. Fujifilm gebruikt dat AF-systeem onder meer al in de X100S. Bovendien beschikt de X-E2 over focus peaking, een functie waarmee je snel kan nagaan waar de focus precies ligt. Ook de mogelijkheden om manueel scherp te stellen werden verbeterd.

De X-E2 heeft een elektronische oledzoeker met 2,3 miljoen beeldpunten, en een 3 inch lcd-scherm met 1 miljoen beeldpunten. Verder heeft de camera wifi aan boord. Hiermee kan je foto's naar een tablet of pc versturen.

De nieuwe systeemcamera komt in november op de markt met een richtprijs van 899 euro voor de body. Een kit met de Fujinon 18-55mm F2.8-4 lens komt op 1.299 euro.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/42/133151_fujifilmx-e2presse1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/42/133151_x-e2silverfront18-55mmstrobo.jpg” caption=”De Fujifilm X-E2 is de opvolger van de X-E1.||De X-E2 komt op de markt als body alleen of in combinatie met de 18-55mm lens.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.