Met HDR-nabewerking wordt nog wel eens overdreven. Maar niet in dit beeld van een prille fotograaf.

Opmerkelijk dat je als prille fotograaf – je bent nog maar anderhalve maand bezig schrijf je ons – meteen al kiest voor HDR-bewerking (high dynamic range).

Dit effect waarbij het hele beeld detail toont, is hier smaakvol toegepast. Er wordt nog wel eens mee overdreven namelijk. Sterk zijn de zonnestralen op het meertje, verkregen door een goed en misschien niet evident standpunt te kiezen.

De kasteelmuren hadden nog iets lichter gemogen. Maar storender is de scheeftrekkende toren rechtsboven, die zouden we wegsnijden. Evenals een deel van de voorgrond, waardoor het accent nog meer op de zonnestralen komt te liggen.

(Nikon, bodytype onbekend, 18-55mm-lens)

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.