Een zeer geliefd onderwerp op vakantie, zo'n typische gevel. Wat we zouden doen is een strakke compositie maken van alle lijnen en vormen die je ziet.

Een zeer geliefd onderwerp op vakantie, zo'n typische gevel. Ter plaatse raak je terecht betoverd door de pastelkleuren. Maar wat we vooral zouden doen is een strakke compositie maken van alle lijnen en vormen die je ziet.

Zorg dus eerst dat de grondlijn en de daaraan evenwijdige lijnen recht- in plaats van aflopen. Vervolgens geef je alle hoofdonderdelen in je beeld de juiste plek en houd je ongewenste elementen buiten de deur.

Nu lijkt het standpunt een beetje achteloos gekozen, en dringen er rechts plastic kuipstoelen, een halve brievenbus, een halve lantaarn en een randje van een bloempot het beeld binnen.

(Panasonic DMC-FZ45)

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.