Zeer leuk portret van een exotische jongedame, met een goed gekozen brandpunt en scherptediepte.

Zeer leuk portret van een exotische jongedame, met een goed gekozen brandpunt en scherptediepte.

Omdat ze naar rechts kijkt in de foto, volgt onze blik ook automatisch die kijkrichting. De linkerzijde van de foto, waar ook de stok of steel naar boven steekt is, eigenlijk overbodig. Aangezien wij als westerlingen gewoon zijn om van links naar rechts te lezen, volgen we de blik naar rechts en gaan uit de foto.

Als we de foto spiegelen, dan beginnen we links te kijken, we gaan naar rechts, tot aan de ogen en volgen opnieuw de blik naar links tot we de rand van de foto links raken, en keren terug naar de ogen. We hebben de foto ook wat nabewerkt qua uitsnede, gespiegeld, iets opgehelderd, en de storende stok weggehaald (zie extra beeld).

(Sony Alpha A700, f/5, 1/125, 150 mm)
 

Michel Engelen legt zich toe op het uitbouwen van portfolio’s voor beginnende en meer ervaren modellen. Peter Nackaerts is gespecialiseerd in mode-, lifestyle- en reclamefotografie in binnen- en buitenland. Samen vormen zij het duo achter www.strobistworkshops.be.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/36/132577_webritualsorigineel.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/36/132577_webritualsaangepast-2.jpg” caption=”Rituals (origineel)||Rituals (aangepaste versie)”]Website Michel EngelenWebsite Peter NackaertsStrobist-workshops

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.