In deze foto vinden we niet meteen een duidelijk onderwerp: wat wil je ons tonen?

In deze foto vinden we niet meteen een duidelijk onderwerp: wat wil je ons tonen?

Qua compositie kon er met het lijnenspel van de bloem een leuker en grafischer beeld gevormd worden. De foto is een tikkeltje onderbelicht, zeker de donkere hoeken versterken dat gevoel.

Probeer eerst het onderwerp van je foto te bepalen en werk daar dan rond, eventueel met meer scherptediepte. Vertrouw niet altijd op de lichtmeter van de camera: in dit beeld streeft die naar een balans tussen de witte partijen in de bloem en de donkere achtergrond; met als resultaat dat het wit grijs is geworden.

(Canon EOS 1100D, f/2.8, 1/125, 100 mm)
 

Michel Engelen legt zich toe op het uitbouwen van portfolio’s voor beginnende en meer ervaren modellen. Peter Nackaerts is gespecialiseerd in mode-, lifestyle- en reclamefotografie in binnen- en buitenland. Samen vormen zij het duo achter www.strobistworkshops.be.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

Website Michel EngelenWebsite Peter NackaertsStrobist-workshops

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.