Een model fotograferen is nooit makkelijk. Twee modellen is nog moeilijker, en drie modellen vormen een heuse uitdaging.

Een model fotograferen is nooit makkelijk. Twee modellen is nog moeilijker, en drie modellen vormen een heuse uitdaging.

Je hebt de fauteuil gebruikt om met hoogteverschillen te werken en zo tot een leuke compositie te komen. We missen hier en daar wel enkele ledematen, maar al bij al is dit een mooi reclameachtig beeld.

Het licht oogt te vlak en is ook wat te intens voor de gekozen camera-instellingen. Door het licht secuurder op te stellen had je de achtergrond donkerder kunnen houden. Door achteraan een haarlicht te plaatsen had je dit beeld nog meer diepte kunnen geven. Al bij al een mooie oefening.

Advertentie

(Nikon D7000, f/8, 1/250, 38 mm)
 

Michel Engelen legt zich toe op het uitbouwen van portfolio’s voor beginnende en meer ervaren modellen. Peter Nackaerts is gespecialiseerd in mode-, lifestyle- en reclamefotografie in binnen- en buitenland. Samen vormen zij het duo achter www.strobistworkshops.be.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

Website Michel EngelenWebsite Peter NackaertsStrobist-workshops

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.