Mooi vastgelegde actie van een visser die gebruikmaakt van het tij om de onderzijde van zijn boot te reinigen.

Mooi vastgelegde actie van een visser die gebruikmaakt van het tij om de onderzijde van zijn boot te reinigen. Bravo voor de schitterende scherpte en kleuren. Qua compositie zit het beeld iets te krap, liever hadden we de boot in zijn geheel gezien. De foto helt ook een tikkeltje naar rechts.

Alhoewel dit een sterke foto is, hebben we een aangepaste versie gemaakt waarbij we het beeld hebben rechtgezet. Verder hebben we ook het wit- en zwartpunt bepaald, de schaduwen wat opgehaald zodat de visser en de schaduwzijde van de boot net iets beter tot hun recht komen, wat clarity (helderheid) en een donker vignet toegevoegd om de aandacht nog meer naar het onderwerp te brengen (zie extra beeld).

(Nikon D7000, f/9, 1/320, 50 mm)
 

Michel Engelen legt zich toe op het uitbouwen van portfolio’s voor beginnende en meer ervaren modellen. Peter Nackaerts is gespecialiseerd in mode-, lifestyle- en reclamefotografie in binnen- en buitenland. Samen vormen zij het duo achter www.strobistworkshops.be.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/36/132564_webvissersbootorigineel.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/36/132564_webvissersbootaangepast.jpg” caption=”Vissersboot en visser (origineel)||Vissersboot en visser (aangepast)”]Website Michel EngelenWebsite Peter NackaertsStrobist-workshops

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.