De Zeiss Touit 12mm F2.8 is een goed gebouwde groothoeklens, speciaal ontworpen voor gebruik op beeldsensoren van APS-C-formaat in compacte systeemcamera's.

De Zeiss Touit 12mm F2.8 is een goed gebouwde groothoeklens, speciaal ontworpen voor gebruik op beeldsensoren van APS-C-formaat in compacte systeemcamera’s.

De Distagonconstructie heeft elf elementen in acht groepen en Carl Zeiss T*-antireflecterende lagen, die lichttransmissie en beeldcontrast verbeteren door het minimaliseren van oppervlaktereflecties, schitteringen en dubbelbeeld.

De beeldhoek is 99°, wat overeenkomt met een 18mm-lens op een fullframecamera. Dankzij de negen diafragmabladen kunnen gebruikers genieten van zeer vloeiende en aantrekkelijke out-of-focus-punten.

De Touit-lens is met uiterste precisie gebouwd en ontworpen voor een lange levensduur – en dat wordt weerspiegeld in de prijs.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2013-2014. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

Lees hier meer over deze lens.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/33/132112_carl-zeiss-touit-12-mm-f28jpg.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/33/132112_zeiss-touit-2-8-12-simple-outlineepscopy.jpg” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.