Soms wil je eens iets anders dan een witte of zwarte achtergrond. Lastolite maakt opplooibare achtergronden met een realistisch motief.

Soms wil je eens iets anders dan een witte of zwarte achtergrond. Lastolite maakt opplooibare achtergronden met een realistisch motief.

De Collapsible Urban Background van Lastolite is een transporteerbaar achtergrondpaneel van 1,5 op 2,1 meter – groot genoeg voor een driekwartsportret. Dankzij het buigzame draagframe kan je de panelen opplooien tot een derde van hun volledige grootte, en dan passen ze in de meegeleverde draagtas. Aan de bovenzijde zit een lus om ze aan een draagsysteem op te hangen, maar het frame is stevig genoeg om tegen een muur overeind te blijven staan.

Twee bedrukte zijden
De Urban-reeks is bedrukt met motieven die een ruige stedelijke omgeving suggereren. Er zijn vier verschillende achtergronden met telkens twee bedrukte zijden: rode baksteen en grijze steen; verroest metaal en bepleisterde muur; gescheurd behang en graffiti; metaalplaat en golfplaat. Voor onze testshots gebruikten we de combinatie verroest metaal en bepleisterde muur.

Om een overtuigend resultaat te krijgen, zijn de aard en de positie van je studiolicht erg belangrijk. De achtergronden werden gefotografeerd met schaduwen op het materiaal, en je moet een vergelijkbaar hard licht op je model zetten. Als je model in zacht, schaduwloos softbox-licht staat, zou de kijker zich afvragen waar die schaduw op de achtergrond dan vandaan komt.

Voor een stuk stof leveren de Urban Backgrounds een overtuigende imitatie van steen en metaal. Ze zijn niet eens veel duurder dan de monochrome achtergronden van Lastolite, en even makkelijk transporteerbaar voor shoots op locatie. Het enige nadeel: als ze ooit echt populair worden, zal je dezelfde motieven regelmatig terugzien… Hopelijk werkt Lastolite al aan nieuwe variaties.

Prijs: 192,39 euro.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/26/131182_roest.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/26/131182_opstelling.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/26/131182_baksteen.jpg” caption=”De achtergrond is groot genoeg voor een driekwartsportret.||De Urban Backgrounds zijn stevig genoeg om tegen een muur overeind te blijven.||De achtergrond komt erg realistisch over.”]Website LastoliteVia www.servix.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.