Wie een Leica M wil kopen, moet rekening houden met een lange levertijd. Leica kan de vraag naar de fullframecamera niet aan.

Wie een Leica M wil kopen, moet rekening houden met een lange levertijd. Leica kan de vraag niet aan.

Markus Limberger, operationeel directeur van de Duitse camerafabrikant, heeft dealers vorige week in een brief laten weten dat de vraag naar de fullframecamera de verwachtingen “ver overtreft”. Ook zegt hij erbij dat het toestel nogal wat manuele fabricage en precisie vereist en dat de productiecapaciteit daar momenteel niet op is toeberust.

Om aan de vraag te kunnen voldoen gaat Leica volgend jaar een nieuwe, “ultramoderne fabriek” openen in de stad Wetzlar. Ook gaat het bedrijf meer personeel werven en opleiden.

Manager David Bell bevestigt dat er nog maar weinig camera's geleverd zijn. “We vinden het moelijk dat we momenteel niet aan de vraag kunnen voldoen”, zegt hij tegen het Britse tijdschrift Amateur Photographer. “Er zijn altijd wachttijden omdat we een klein bedrijf zijn. Maar met deze nieuwe M duurt het wachten nog iets langer”, aldus Bell.

De Leica M werd vorig jaar september aangekondigd op de Duitse beurs Photokina. De body alleen kost momenteel zo'n 6.300 euro.

De beeldsensor van 24 megapixel in deze fullframecamera is overigens niet van Duitse maar van Belgische makelij. Lees het interview dat Shoot deed met fabrikant Cmosis in Antwerpen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.