De diepe groeven in het gezicht van deze Indonesische man doen denken aan de jaarringen van de bomen die hij al 65 jaar lang omhakt.

De diepe groeven in het gezicht van deze Indonesische man, die ondanks zijn 78 jaar nog altijd niet met pensioen kan, doen denken aan de jaarringen van de bomen die hij al 65 jaar lang omhakt. Maar meer nog dan zijn getekende gelaat intrigeert mij de blik in zijn ogen. Die straalt een mengeling van melancholie en berusting uit en maakt je nieuwsgierig naar het levensverhaal van deze oude arbeider.    

(Nikon D3000, f/5, 1/320, 87 mm)

Sergio Boutkan is actief als nieuws- en beeldredacteur, bladenmaker en persfotograaf. Hij is medeoprichter van popfotografiecollectief Pixonstage.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.