De Brugse Reien, waaraan de stad zijn bijnaam Venetië van het noorden dankt, vormen een geliefde plek voor fotografen.

De Brugse Reien, waaraan de stad zijn bijnaam Venetië van het noorden dankt, vormen een geliefde plek voor fotografen. Hoewel je niet het mooiste gedeelte hebt uitgekozen, weet je wel de authentieke sfeer van de kanaaltjes en hun huisjes over te brengen. Persoonlijk zou ik voor een iets andere uitsnede kiezen, met iets minder van de nogal saaie waterpartij en iets meer lucht. Ook het meest rechtse pand met de lange regenpijp zou ik weglaten.

(Nikon D80, f/8, 1/200, 35 mm)

Sergio Boutkan is actief als nieuws- en beeldredacteur, bladenmaker en persfotograaf. Hij is medeoprichter van popfotografiecollectief Pixonstage, dat liveportretten maakt van rocksterren.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.