Over het gebruik van scherptediepte in deze close-up van een elektrische gitaar zijn we wel te spreken.

Over het gebruik van scherptediepte in deze close-up van een elektrische gitaar zijn we wel te spreken. Het uiterst beperkte scherpe veld ligt pal op de metalen brug van de gitaar. In het onscherpe deel achterin, of liever gezegd bovenaan, lijken de snaren muziek te maken. Mooi!

Maar als je onze blik op de brug vestigt, waarom laat je deze dan het beeld uit glijden? De balans slaat veel te hard door naar rechts. De schaduwen aan de bovenrand van het element (rechts) en de schroef (links) zouden we ook nog wegsnijden. De diepe duotoon vinden we dan weer erg sterk.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.