Voor dieren in de vrije natuur werk je het best met een klein diafragmagetal in combinatie met een echte telelens.

Voor dieren in de vrije natuur werk je het best met een klein diafragmagetal in combinatie met een echte telelens.

Zo ga je door de beperkte scherptediepte het beestje isoleren van zijn achtergrond. Daardoor vertel je duidelijk aan de kijker wat jij wilt dat hij ziet. Een lensopening van f/2,8 in combinatie met een brandpuntsafstand van 200 mm (op fullframe, of 150 bij jouw toestel) of langer zou dus een veel rustiger beeld geven.

De compositie is goed, de kleuren zijn perfect en de contrasten zitten strak. Je hebt duidelijk op het juiste moment afgedrukt.

(Canon EOS 550D, f/4.5, 1/200, 120 mm)

Kwinten Verspeurt studeerde fotografie aan het gerenommeerde Narafi in Brussel en baat Fotostudio Kwinten in Willebroek uit. Hij is lid van Colour Art Photo (CAP), een vereniging van Vlaamse topfotografen die gespecialiseerd zijn in portretfotografie.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.