Een goede compositie, en het licht valt hier heel mooi op het gezicht van het model.

Een goede compositie, en het licht valt hier heel mooi op het gezicht van het model. De driehoek van licht op de rechterwang is zoals het hoort! Door de juiste softbox op de juiste afstand te plaatsen krijg je dit mooi zachte licht (maar niet té zacht of flets). Dit flatteert haar huid en de vorm van haar gezicht.

Maar let op voor het wit van de ogen. Te veel wit onderaan of opzij geeft een akelig gevoel en jaagt de kijker onbewust wat schrik aan. Het wit in de ogen lijkt bovendien kunstmatig opgehelderd in de nabewerking. Dat lijkt me hier volledig overbodig.

(Nikon D800E, f/8, 1/160, 35 mm)

Advertentie

Kwinten Verspeurt studeerde fotografie aan het gerenommeerde Narafi in Brussel en baat Fotostudio Kwinten in Willebroek uit. Hij is lid van Colour Art Photo (CAP), een vereniging van Vlaamse topfotografen die gespecialiseerd zijn in portretfotografie.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.