Leuke kleuren, en scherp! En dat is niet vanzelfsprekend bij zo'n liveoptreden.

Leuke kleuren, en scherp! En dat is niet vanzelfsprekend bij zo’n liveoptreden. De kadrering kan echter beter.

Door het hoofd buiten het centrum te plaatsen zal je het beeld dynamischer en aangenamer maken om naar te kijken. Durf na het scherpstellen je beeld te herkadreren. Wat zeg ik: doe dat altijd, maak er een gewoonte van! De dame op de achtergrond had ik weggelaten. Eventueel kan je ze iets donkerder maken in je nabewerking, zodat ze minder opvalt.

(Canon EOS 5D Mark II, f/2,8, 1/200, 38 mm)

Kwinten Verspeurt studeerde fotografie aan het gerenommeerde Narafi in Brussel en baat Fotostudio Kwinten in Willebroek uit. Hij is lid van Colour Art Photo (CAP), een vereniging van Vlaamse topfotografen die gespecialiseerd zijn in portretfotografie.

Jouw foto laten beoordelen door Shoot? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.