Samsung heeft voor de lancering van zijn systeemcamera NX300 de hulp ingeschakeld van olympisch multikampioen Usain Bolt.

Samsung heeft voor de lancering van zijn systeemcamera NX300 de hulp ingeschakeld van olympisch multikampioen Usain Bolt.

De atleet figureert in een reclamecampagne voor het nieuwe toestel, dat is gebouwd rond een 20-megapixelsensor en wordt geleverd met een 18-55mm-standaardlens. Met een speciaal nieuw objectief dat tegelijk met deze camera wordt gelanceerd, de NX 45mm F1,8 2D/3D, kun je foto’s én filmpjes in 3D vastleggen.

De spiegelloze NX300 werd in januari voor het eerst getoond op de Amerikaanse elektronicabeurs CES. Meer over het toestel vind je in het artikel dat we daarover schreven.

Het moge duidelijk zijn dat Samsung vindt dat het een snelle camera heeft gemaakt. In ruil voor zijn bijdrage in deze beeldvorming krijgt Usain Bolt steun voor zijn stichting die kinderen in achterstandsgebieden helpt.

Dat de atleet iets met fotocamera’s heeft, werd duidelijk na de finale van de 200 meter hardlopen op de Spelen vorige zomer in Londen. Bolt greep na zijn zege een camera uit handen van de Zweedse persfotograaf Jimmy Wixtrom. Dat was echter geen Samsung-toestel, wel een Nikon D4.

Maar gelukkig heeft Samsung nog een veel nuttigere troef in handen. Amerikanen krijgen bij de NX300 gratis de beeldbewerkingssoftware Adobe Photoshop Lightroom 4. Of dat aanbod ook bij ons zal gelden, is nog niet bekend.

De richtprijs voor het toestel is 799 euro, inclusief 18-55mm-lens. De Samsung NX300 is in april in zwart en wit leverbaar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.