Sigma kondigt een grondig herwerkte versie aan van zijn 30mm f/1.4 objectief voor cropcamera's.

Sigma kondigt een grondig herwerkte versie aan van zijn 30mm f/1.4 objectief voor cropcamera's.

De lens is deel van de Art-productgroep met hoogwaardige lenzen. Het objectief heeft een beeldhoek die overeenkomt met die van een 45 mm-objectief op een fullframecamera.

De geringe scherptediepte bij f/1,4 en de beeldhoek die sterk lijkt op die van het menselijk oog, maken dit objectief ideaal voor allerlei uiteenlopende expressieve fotografische mogelijkheden.

Met dit objectief in het optionele USB Dock dat op een computer wordt aangesloten, kan je met behulp van de speciale software Sigma Optimization Pro zelf de objectieffirmware updaten en objectiefparameters (zoals backfocus) aanpassen.

Het USB Dock komt in de loop van dit jaar op de markt. Het objectief is verkrijgbaar met lensvattingen voor Canon, Nikon, Pentax, Sony en Sigma.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.