Voor een goed kinderportret heb je niet per se een studio nodig, zeker niet als je creativiteit en speelsheid aan de dag kunt leggen.

Voor een goed kinderportret heb je niet per se een studio nodig, zeker niet als je creatief bent. De vingers bij de wangetjes zijn een leuke vondst. Ze brengen de speelsheid van het kind naar boven en laten haar sterke ogen stralen, mede doordat de handjes onscherp zijn gemaakt met een zeer groot diafragma.

Ook de kleur van het shirt past mooi bij die van de ogen. Het enige minpuntje is dat de achtergrond rechts onder het oor afwijkt van de achtergrond links.

(Canon EOS 60D, f/1,4, 1/200s, 50 mm)

Jouw foto ook laten beoordelen? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.