Een avondopname aan zee met heel wat boeiende elementen: een vuurtoren, licht achter de horizon, water, reflecties en stenen.

Een avondopname aan zee met heel wat boeiende elementen: een lichttoren, licht achter de horizon, water, reflecties en stenen.

De compositie is goed, met een kijkrichting van de toren naar de weg die leidt naar de rechteronderkant. Wel goed letten op het vervormend karakter van de 17mm-breedhoek. De horizon is horizontaal, maar de toren staat wat scheef.

De opname is onderbelicht, donker en grauw en het ontbreekt mijns inziens aan sfeer. Ik ken de situatie niet, maar met de beschikbare statische elementen zou ik een geschikter tijdstip afwachten.

(Nikon D300s, f/18, 3s, 17 mm)

Jouw foto ook laten beoordelen? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/06/128280_webpaulstraathof01.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/06/128280_webpaulstraathof02.jpg” caption=”||Pier van IJmuiden, door Paul Straathof (bewerkte versie)”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.