De impressionist Monet zou hier onmiddellijk de kleurvariaties, de reflecties en in het bijzonder de lichtinval willen vastleggen op zijn canvas.

Een panoramabeeld dat mij onmiddellijk een warm en vrolijk gevoel geeft. De impressionist Monet zou er zeker de kleurvariaties, de reflecties en in het bijzonder de lichtinval willen vastleggen op zijn canvas.

De houten planken slingeren zich als een pianoklavier door het beeld. Klaar om een frisse en vrolijke kleursymfonie te spelen, waarbij de bomen al op de maat aan het meewiegen zijn. Qua compositie staat alles goed in beeld. De asymmetrische plaats van het houten pad, de schuine boom rechts en de neerhangende tak aan de linkerkant vormen een natuurlijke kaderrand en geven diepte aan het beeld. Het enige verbeterpuntje: onderaan, in het midden van het beeld, het gevallen blad in het water wegpoetsen. 

(Canon EOS 550D, f/4,5, 1/100, 18 mm)

Kurt Vansteelant is sinds 1991 zelfstandig fotograaf, en behoort tot de vierde generatie fotograferende Vansteelants uit Zedelgem.

Jouw foto ook laten beoordelen? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.