Bij podiumkunsten ben je gezien de meestal frustrerende lichtsituatie vaak al heel tevreden met een scherp en goed belicht beeld. Maar dan nog de compositie.

Bij podiumkunsten ben je gezien de meestal frustrerende lichtsituatie vaak al heel tevreden met een scherp beeld. Maar dan word je geconfronteerd met een flinke ruisvlek (rondom de hand) en storende elementen zoals snoeren, standaarden, schaduwen en in dit geval zelfs een klapper met leeslamp. Een close-up maken is de remedie.

Wil je toch het duo in beeld, crop dan de lege ruimte weg voor evenwicht in de compositie, en liefst ook de standaard rechts.

(Nikon D90, lensmodel Vivitar 70-200, f/4,5, 1/200, 70 mm)

Jouw foto ook laten beoordelen? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel en opname-informatie in te vullen.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/49/126820_webmeurisendeleeuw.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/49/126820_webmeurisendeleeuwcrop.jpg” caption=”||Gecropte versie van Meuris en De Leeuw. (Foto: Kris Croonenberghs)”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.