Londen was deze zomer het vrolijke centrum van de wereld, als locatie voor de Olympische Spelen. Intussen is het daar weer gewoon zwaarbewolkt.

Londen was deze zomer het vrolijke centrum van de wereld, als locatie voor de Olympische Spelen.

Intussen is het daar weer business as usual. Dat wil zeggen dat de stad geteisterd wordt door regen en dreigende luchten. Een vloek voor de bevolking, een zegen voor de fotograaf.

Hier werd met een polarisatiefilter extra contrast aangebracht, mooi egaal. Ook de kleur in de gebouwen in combinatie met al het grijs bevalt ons prima. De rechterhoeken zijn wel erg zwart, dat stoort vooral bij het water rechtsonder. Ook een beetje jammer is dat de witte boot van ons af en voor het dokschip vaart, anders had je een veel rustiger beeld gehad. Het panoramaformaat tot slot is goed gekozen.

(Canon EOS 5D Mark II, f/7,1, 1/640, 24 mm)

Jouw foto ook laten beoordelen? Lees hier hoe je kunt inzenden. Vergeet niet de titel in te vullen!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.