De beste camera van dit jaar is de Nikon D800. De fullframesensor, voorzien van 36 miljoen pixels, levert opnames met een uitzonderlijk hoge resolutie.

De beste camera van dit jaar is de Nikon D800. De fullframesensor, voorzien van 36 miljoen pixels, levert opnames met een uitzonderlijk hoge resolutie.

Blijkens de tests door de EISA-tijdschriften zijn er geen concessies gedaan op het gebied van het dynamisch bereik of de ruisniveaus bij hoge ISO-waarden. Met zijn compacte en schappelijk geprijsde, degelijke en robuuste body biedt hij een eersteklas lichtmeting en een 51-punts autofocussysteem dat is gebaseerd op dat van de professionele D4.

De camera heeft een heldere zoeker met 100% dekking, die zowel zeer accuraat is als comfortabel in het gebruik, zelfs voor brildragers. De kleine ingebouwde flitser kan externe Nikon-flitsers aansturen, en levert precies de juiste hoeveelheid invulflits, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden.

De D800E produceert nóg scherpere beelden, waarbij verscherping tijdens de nabewerking overbodig is. De beeldkwaliteit benadert die van een middenformaatcamera, maar met de voordelen en de veelzijdigheid van een lichtgewicht fullframereflex.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2012-2013. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

Hier vind je meer over de Nikon D800, of lees onze test in Shoot editie 19.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/33/123159_nikon-d800jpg.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/33/123159_nikon-d800ai.jpg” caption=”European Camera 2012-2013: Nikon D800||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.