De beste professionele camera van het jaar is de Nikon D4 fullframespiegelreflex met 16 miljoen pixels.

De beste professionele camera van het jaar is de Nikon D4 fullframespiegelreflex met 16 miljoen pixels. Voornamelijk dankzij zijn vermogen om de hoogste beeldkwaliteit af te leveren onder zelfs de allermoeilijkste omstandigheden.

Uit de tests van de EISA-tijdschriften blijkt dat de camera een hoge resolutie, een groot dynamisch bereik en zeer lage ruiswaarden (zelfs bij ISO 12.800) koppelt aan een supersnelle autofocus, een snelle reactietijd en hoge opnamesnelheden die bovendien lang zijn vol te houden.

De body is robuust en goed beschermd tegen stof en vocht, terwijl de zoeker een scherp, comfortabel en uiterst nauwkeurig zicht op het vast te leggen beeld biedt.

De ergonomie is bijna perfect, waardoor de D4 gemakkelijk en plezierig in het gebruik is. Vooral de nieuwe joystickbediening, die zowel in horizontale als verticale camerapositie beschikbaar is, valt bij ons in de smaak. De D4 levert ook video-opnames van zeer hoge kwaliteit dankzij zijn ongecomprimeerde output.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2012-2013. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

Lees hier de test die we deden met het preproductiemodel van de Nikon D4.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/33/123167_nikon-d4jpg.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/33/123167_nikon-d4ai.jpg” caption=”European Professional Camera 2012-2013: Nikon D4||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.