De combinatie van buitengewoon goede objectieven en een prima bouwkwaliteit met een revolutionair nieuw sensorontwerp vormt de sleutel tot het succes van de Fujifilm X-Pro1.

De combinatie van buitengewoon goede objectieven en een prima bouwkwaliteit met een revolutionair nieuw sensorontwerp vormt de sleutel tot het succes van de Fujifilm X-Pro1.

De X-Trans-sensor, met zijn meer ‘filmachtige’ manier waarop de kleurfilters over de pixels verdeeld zijn, haalt echt het maximale uit de resolutie van de bijbehorende Fujinon-lenzen. Dit levert beelden op met veel meer detail dan waar de meeste andere camera’s met 16 megapixels toe in staat zijn.

De hybridezoeker biedt de fotograaf het beste van twee werelden: de digitale en de traditionele optische. De logische verdeling van de bedieningselementen over de body maakt de X-Pro1 simpel en prettig in het gebruik, ook al is het AF-systeem niet een van de allersnelste.

Advertentie

Hoewel de X-Pro1 evenmin de kleinste compacte systeemcamera op de markt is, wordt dit meer dan goedgemaakt door de hoge beeldkwaliteit en het plezier dat de camera verschaft aan z’n gebruiker.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2012-2013. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

Natuurlijk hebben we de camera uitgebreid getest. Het verslag vind je hier.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/33/123175_fujifilm-x-pro1jpg.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/33/123175_fujifilm-x-pro1ai.jpg” caption=”European Professional Compact System Camera 2012-2013: Fujifilm X-Pro1||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.