Casio heeft een nieuw topmodel in zijn Exilim-reeks: de compacte megazoom EX-ZR300.

Casio heeft een nieuw topmodel in zijn Exilim-reeks: de compacte megazoom EX-ZR300.

Deze compactcamera heeft een 16,1 megapixel CMOS-sensor, een groothoeklens van 24 mm en een 12,5x optische zoom. Daarmee heb je dus een aardig bereik tot 300 mm.

Maar het meest speciale aan de camera is volgens Casio het snelle beeldverwerkingssysteem, dat bestaat uit een dual-CPU en twee afzonderlijke beeldprocessors.

Advertentie

Deze ondersteunen de functie Rapid Shutter. Hiermee kun je ongeveer vier opnamen per seconde maken zonder vertraging. Dat is een handige optie die je op de meeste compactcamera’s niet aantreft.

De EX-ZR300 biedt volgens Casio de snelste Rapid Shutter-actie ooit, met een opstarttijd van 0,95 seconde, scherpstellen in 0,12 seconde en 0,26 seconde tussen de foto’s die je achter elkaar maakt. De batterij heeft een uithoudingsvermogen van ongeveer vijfhonderd opnamen.

Opnamen samenvoegen
Verder heeft de EX-ZR300 als topmodel een hoop extra functies, bijvoorbeeld voor het samenvoegen van de snel achter elkaar gemaakte foto’s tot één beeld. Dat kan met de functie Night Shot ook voor donkere opnamen zonder flits, waarbij je kunt profiteren van een hoge lichtgevoeligheid met een equivalent van ISO 12.800.

Tot slot ondersteunt het toestel draadloze verbinding met computers en smartphones (EyeFi/FlashAir). De camera is verkrijgbaar vanaf september voor een adviesprijs van 269 euro.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/31/122853_casioexilimex-zr300.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/31/122853_casio-exilim-ex-zr300large.jpg” caption=”De EX-ZR300 is de snelste van Casio’s Exilim-camera’s.||”]

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.