Voor het nieuwe concertseizoen is popzaal AB in Brussel op zoek naar een huisfotograaf. Meld je voor het einde van de zomer aan.

Voor het nieuwe concertseizoen is popzaal AB in Brussel op zoek naar een huisfotograaf.

Ancienne Belgique geeft al jaren jonge fotografen de kans om zich te ontwikkelen voor het podium, als officieel huisfotograaf. Zij worden daarbij begeleid en krijgen een heel seizoen vrije toegang tot de concerten. Aan het eind van het seizoen worden de foto's tentoongesteld.

AB is nu op zoek naar kandidaten voor het nieuwe concertjaar 2012-2013. Zij moeten beschikken over een scherp oog, een passie voor muziek en de bereidheid om de foto's te delen via de sociale media van de Brusselse concertzaal. De begeleiding is in handen van fotografencollectief Wannabes.

Heb je belangstelling, stuur dan vóór 26 augustus een brief met je motivatie en een link naar vijf van je foto's naar het speciale e-mailadres van de concertzaal contests@abconcerts.be. Zet 'AB huisfotograaf' in de onderwerpregel en tag je foto's met 'abhuisfotograaf2012'.

Op de agenda voor het nieuwe concertseizoen staan onder meer Scissor Sisters (foto), Heideroosjes, Guido Belcanto, Nickelback, Calexico, Yeasayer, Richard Hawley, Danko Jones, Patrick Watson en Alabama Shakes.

Lees ook het uitgebreide artikel over hoe je als fotograaf frontstage toegang krijgt bij popconcerten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.