De aandacht in deze foto wordt enkel getrokken door het rode fietsje met knalgeel zadel.

De aandacht in deze foto wordt enkel getrokken door het rode fietsje met knalgeel zadel. Daar ligt dan ook de focus op, terwijl het jongetje dat erop zit zowel het beeld uitkijkt als onscherp is.

De foto mist aantrekkingskracht, want het meisje is ook met iets heel anders bezig. Ook dit soort ‘familiefoto’s’ kunnen best inhoud hebben, maar dat is hier niet aanwezig. Door het lage camerastandpunt en de kale achtergrond mist de foto tevens diepte.

Had de kinderen ergens anders opgesteld, een beetje om de situatie heengelopen en het juiste moment afgewacht en je had met deze twee best een aardige plaat kunnen schieten. De foto mist activiteit en is statisch. Waarschijnlijk is dit een kiekje tussendoor geweest, maar zelfs dan kan je proberen rekening te houden met verhoudingen en compositie.

De kinderen wat meer uit elkaar plaatsen had ervoor gezorgd dat het beeld al heel wat voller zou zijn.

(Canon EOS 60D, f/5.6, 1/250 sec, ISO 160, 200mm.)

Beoordeeld door Shoot-medewerker Jorrit Dijkstra. Hij is actief als journalist in de kunst- en cultuursector en schrijft voor verschillende fotografietijdschriften.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.