In het artikel Filters voor betere landschapsfoto's in Shoot 19 is een vergissing geslopen. Op pagina 57 werd tweemaal dezelfde foto afgedrukt. Hier de juiste beelden.

In het artikel 'Filters voor betere landschapsfoto's' in Shoot 19 is een vergissing geslopen. Op pagina 57 werd tweemaal dezelfde foto afgedrukt.

Om het effect van een polarisatiefilter te tonen, plaatsen we hier de juiste foto's.

Zonder polarisatiefilter:

Foto van een herfstlandschap zonder polarisatiefilter. Let op de reflectie op de rotsen, het wateroppervlak en de bladeren in de linkerbovenhoek. (Canon EOS 5D Mark II, f/14, 15 s, ISO 100, 17 mm)


Met polarisatiefilter:

Dezelfde foto maar nu met polarisatiefilter. De reflectie van op de stenen en het wateroppervlak is sterk verminderd. Ook de reflectie van de bladeren valt weg, waardoor hun kleuren gesatureerder overkomen. (Canon EOS 5D Mark II, f/14, 30 s, ISO 100, 17 mm)

Klik op het extra beeld hieronder voor een grotere foto, waarop je het polarisatie-effect duidelijk kunt zien.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/23/121026_1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/23/121026_2.jpg” caption=”Foto van een herfstlandschap zonder polarisatiefilter. Let op de reflectie op de rotsen, het wateroppervlak en de bladeren in de linkerbovenhoek. (Canon EOS 5D Mark II, f/14, 15 s, ISO 100, 17 mm)||Dezelfde foto maar nu met polarisatiefilter. De reflectie van op de stenen en het wateroppervlak is sterk verminderd. Ook de reflectie van de bladeren valt weg, waardoor hun kleuren gesatureerder overkomen. (Canon EOS 5D Mark II, f/14, 30 s, ISO 100, 17 mm)”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.