Heb je nog letterlijk schoenendozen vol foto's? Met de app Shoebox kun je ze digitaliseren en delen via internet.

Veel mensen hebben nog schoenendozen vol foto’s. Aan deze foto’s kleven misschien nog herinneringen die je met anderen wilt delen via internet.

In de app Shoebox doe je dat met een virtuele schoenendoos. Je digitaliseert dus je oude afdrukken – die daadwerkelijk in een oude doos kunnen zitten – met een smartphone.

Elke verzameling foto’s in dit programmaatje heet geen album, maar een shoebox of schoenendoos.

Een foto van een foto: problematisch
Foto’s voor Shoebox krijg je door een foto te maken met jouw smartphone van de originele foto. Zo'n foto is door de vreemde hoek waaronder je de smartphonecamera gebruikt vaak wat uit verhouding. Het perspectief wordt door Shoebox uitstekend hersteld.

Eerst worden de randen van de foto automatisch herkend en daarna krijg je nog de mogelijkheid om de randen aan te passen. De foto wordt daarna weer in de goede verhouding gemaakt.

Helaas laat de camerakwaliteit van veel smartphones te wensen over. Ook blijkt het bijna onmogelijk om een goed, duidelijk beeld te maken van een glanzende foto.

Hierdoor is Shoebox helaas geen goed alternatief voor een echte digitaliseringsdienst. Het is echter wél erg leuk om je oude foto’s op deze manier te delen met vrienden en familieleden.

Website 1000memories.com
Als je dat wil, worden de foto’s automatisch geüpload naar de website 1000memories.com. Die biedt een overzicht van jouw schoenendozen en je kunt er foto’s bekijken en delen.

Ook kun je ingescande foto's op je computer uploaden naar je account. De website is, net als de app, erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Shoebox is gratis verkrijgbaar voor de iPhone, iPad en iPod Touch en voor Android-smartphones.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.