Antwerpen is de locatie voor de eerste internationale Google+ Photowalk in België.

Antwerpen is de locatie voor de eerste internationale Google+ Photowalk in België.

Je kunt vrij invoegen in een groep fotografen die samen een stadswandeling maken. De beelden die ze tijdens de wandeling schieten, worden achteraf gedeeld op Google+. Dat is het sociale netwerk van de internetgigant, vergelijkbaar met Facebook.

De Photowalk vindt plaats op zondag 1 juli. "Het belooft een ontspannende dag te worden met ontdekkingen in kleine straatjes, langs bekende gebouwen en interessante locaties in het centrum van de stad", zegt Jan Teunis, een van de organisatoren. "Iedereen met ook maar de kleinste passie voor fotografie is meer dan welkom."

De deelname is gratis. Sterker nog, je kunt er wat mee winnen. Onder de deelnemers wordt namelijk een exclusieve Google+ camera-strap weggegeven. De wandeling begint om 9.00 uur, maar je mag ook gedurende de dag inpikken, zelfs tot in de late uurtjes.

Voor meer informatie en inschrijving kan je terecht op www.photowalk.be. Op deze website worden in de loop van de maand juni ook de exacte route, plaatsen en tijdstippen bekendgemaakt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.