Deze handycam van Sony is een buitenbeentje in onze test van onderwatercamera's. Het is in de eerste plaats een videocamera die tot op een diepte van 5 meter in Full HD filmt.

Deze handycam van Sony is een buitenbeentje in onze test van onderwatercamera's.

Het is in de eerste plaats een videocamera die tot op een diepte van 5 meter in Full HD filmt en bestand is tegen een val van 1,5 m hoogte. Hoe het daarbij zit met het uitklapbare lcd-scherm hebben we maar niet uitgeprobeerd.

Voor het zoomen beschikt de Sony GW55VE over een 10x G-objectief. Verder bevat de handycam een ingebouwde gps die registreert waar en wanneer video’s en foto’s zijn genomen. De bediening via het aanraakscherm gaat vlot, alleen vergen sommige handelingen erg veel stappen – zo moet je blijkbaar vijf keer klikken om het laatst opgenomen filmpje te bekijken.

De videokwaliteit, zowel boven als onder water, is in elk geval subliem. De autofocus is snel en blijft een bewegend onderwerp prima volgen. Ook de witbalans bij het filmen is uitstekend.

Met de GW55 kan je ook foto's maken, en wel in de extreem hoge resolutie van 20 megapixel. Maar wie de fotokwaliteit van een reflexcamera met die resolutie verwacht, zal bedrogen uitkomen.

Zelfs bij de basisgevoeligheden wordt al zoveel ruisonderdrukking toegepast dat de scherpte eronder lijdt en het gevreesde waterverfeffect opduikt.

Prijs: 549 euro

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/19/120195_1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/19/120195_2.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/19/120195_3.jpg” caption=”||||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.