De WG-2 ziet eruit als een krachtpatser, zeker als je de dikke camerariem met musketon gebruikt.

De WG-2 ziet eruit als een krachtpatser, zeker als je de dikke camerariem met musketon gebruikt.

Hij is waterdicht tot op 10 meter, valbestendig tot anderhalve meter hoogte, werkt in vrieskou  top -10°C en is bestand tegen een druk van 100 kg.

Bovenaan zit een aan/uit-schakelaar en de ontspanknop voor foto's. Achteraan zitten de andere bedieningsknopjes, die nogal klein uitgevallen zijn en onduidelijk gelabeld. Een pluspunt is het knappe scherm in breedbeeldformaat (16:9).

Wil je met de WG-2 filmen, dan moet je de camera wel eerst in de aparte videomodus zetten. Je kan niet, zoals bij de andere toestellen, op een Record-knop duwen om meteen een opname te starten. Jammer, want de Full HD video van de WG-2 ziet er best goed uit. 

Voor liefhebbers van macro-foto's heeft de WG2 iets bijzonders: rond de lens zitten led-lampjes die je onderwerp bijlichten. Je kan scherpstellen tot op slechts 1 centimeter voor de lens.

Ook hier blijkt de autofocus de zwakke schakel. Zelfs boven water, bij voldoende licht, is hij niet de snelste, en zodra we ermee onderduiken wordt hii nog onbetrouwbaarder. De onderwatermodus levert wel erg natuurlijke kleuren op.

Prijs: 299 euro
16 megapixel
28-140mm zoomlens
+ macrolampjes, natuurlijke kleuren
– onhandige menuknopjes

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/19/120173_1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/19/120173_2.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/19/120173_3.jpg” caption=”De WG-2 ziet eruit als een krachtpatser, zeker als je de dikke camerariem met musketon gebruikt.||De onderwatermodus zorgt voor natuurlijke kleuren, maar de autofocus toont zich niet bij de meest betrouwbare.||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.